Manifesto

"... Quello che noi promuoviamo è un'opera altamente ed essenzialmente civile e pacifica ... " (Dal manifesto di fondazione della "Dante" - 1889)

20.5.24

La Storia av Elsa Morante: En gripende historie fra andre verdenskrig nå på NRK

Nå kan du se på NRK "La Storia" (Historien) av Elsa Morante, en filmserie bestående av 8 episoder, med norske undertitler.

Om filmserien

"La Storia" er en italiensk filmserie basert på Elsa Morantes berømte roman fra 1974. Serien ble laget i 2023 og er regissert av Francesca Archibugi, en anerkjent italiensk regissør kjent for sitt arbeid innen drama og litterære tilpasninger. Serien er produsert av Domenico Procacci og den prestisjetunge produksjonsselskapet Fandango, i samarbeid med Rai Fiction.

Hvorfor se La Storia?

La Storia er en dyptgående og rørende fortelling som gir seerne et gripende innblikk i livet under andre verdenskrig gjennom øynene til en italiensk kvinne og hennes barn. Elsa Morantes roman er anerkjent som en av de viktigste litterære verkene fra det 20. århundre i Italia, og denne filmatiseringen fanger romanens kompleksitet og emosjonelle dybde. Serien kombinerer historisk nøyaktighet med sterke personlige historier, noe som gjør den til et fascinerende studie av menneskelig motstandskraft og lidelse.

Sammendrag av Historien

Historien sentrerer rundt Ida Ramundo, en enke og lærerinne av jødisk herkomst, som bor i Roma med sin sønn, Nino. På nyåret 1941 blir hun voldtatt av en tysk soldat og blir gravid. Ida føder en sønn, Useppe, og deres liv preges av krigens harde realiteter. Gjennom åtte episoder følger vi Idas kamp for å beskytte sine barn i en tid preget av vold, fattigdom og kaos. Serien skildrer de store historiske hendelsene, som bombingen av Roma og den tyske okkupasjonen, men fokuserer på de personlige opplevelsene til Ida og hennes familie.

"La Storia" på NRK er en unik mulighet til å oppleve en av de mest betydningsfulle italienske romanene på skjermen, med dyktige skuespillere og en trofast gjengivelse av Elsa Morantes gripende fortelling.

Mer info her: https://tv.nrk.no/serie/la-storia